Hoppa till sidans innehåll

Vårmöte 2019

22 MAJ 2019 13:03
Vårmötet 2019 hölls lördag 18 maj på ”varvet” och ett par hundra förväntansfulla båtmänniskor fanns på plats under dagen. Marie-Louise Nordén som varit HSS-ordförande under 5 år avtackades efter en period som varit intensiv i HSS-historien.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2019 13:03

Det blev blommor och presentkort även till Janne Jansén och Sven-Olof Pettersson som varit starka krafter i det omfattande arbete som genomförts på ”varvet” där den nya bryggan och nyrenoverade mastkranen sken ikapp med varandra.
Varje kommitté berättade om vad som är på ”g” och därifrån kan nämnas;
– Stort markarbete har genomförts på Lustholmen och där introduceras nu en ny app för betalning och därmed tillgång till de olika lokalerna.
– Kölbåt berättade att HSS-seglingen lördagen den 3 augusti genomförs med omvänd LYS vilket betyder att den som är först över mållinjen också är vinnare. Tävlingen är för övrigt en av ingredienserna i Maritima dagen med många övriga aktiviteter på och invid vattnet.
– Marknad/motorbåt informerade om att Fritidsbåtsmuseet får en ny ansvarig på halvtid och att det finns förhoppningar på att mer kommer att ske. HSS har intresse av att Fritidsbåtsmuseet fungerar men har ingen operativ roll, mer en konsulterande.
– Hamnen berättade att den inre av Nattviksbryggorna (närmast Brygghuset) kommer att stå oanvänd den här säsongen och att y-bommarna därmed inte läggs ut. 
– Jolle har problem med ganska mycket skador på jollarna och i nuläget finns ingen aktiv verksamhet.
Vårmötet i övrigt hade besök av Sjöräddningssällskapet och i övrigt innehöll det bakluckeloppis och information om räddning av kunnige Hampe Wiklund som både visare brandsläckning och hjärt-/lungräddning.
Alla besökarna bjöds på hamburgare/korv och kaffe/te.

Skribent: Anders Nordin
Epost: Adressen Gömd

Broöppning kan beställas samtliga dagar i veckan på telefon!

Vardagar, dagtid: 0611 - 156 87 

Övrig tid: 060 - 12 01 84

Öppningstider Maj - oktober:

Broöppning sker normalt kl 09.30 och 18.30, andra tider kan vara aktuella mellan
09.00 - 11.00
18.00 - 20.00

För mer information kring broöppning, se Härnösands kommun.

Postadress:
Härnösands SS - Segling
Brännavägen 166
87162 Härnösand

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info